samordningsförbundet logga

SAMORDNINGSFÖRBUNDET
ÖSTRA SÖDERTÖRN

[gtranslate]

Seminarium

Varmt välkommen till ett frukostseminarium om SamMA-projektet den 4 december

Samordningsförbundet Östra Södertörn bjuder in till ett seminarium om SamMA-projektet. Det socialfondsfinansierade projektet startade upp sitt genomförande mitt under den eskalerande Coronakrisen i mars 2020.

Projektet har kommit i gång i full fart och har redan ett inflöde på 120 deltagare, vilket var målsättningen för hela 2020. Vi ser redan att våra deltagare kommer ut i arbete och studier – totalt har nio deltagare hittills kommit ut i arbete, ytterligare åtta deltagare har påbörjat studier.

Kom och lyssna på projektets medarbetare och projektledare! Samtliga tre SamMA-team kommer att presentera hur de arbetar och, fokus kommer att vara på SamMA-teamen och samarbetet mellan alla parter. Det finns utrymme till samtal och dialog. Klicka HÄR för att läsa mer om SamMA-projektet.

Tid kl. 8.30-10.00

Vi ses på ZOOM, länk kommer dagen innan seminariet om du anmält dig.

Anmäl dig på länken nedan, senast den 30 november.

https://magnetevent.se/Event/frukostseminarium-om-samma-projektet-40163/

En rasistisk arbetsmarknad och diskriminering på grund av hudfärg -föreläsare Kitimbwa Sabuni.

Den 23 oktober kl. 9-10.30 bjuder Samordningsförbundet Östra Södertörn på ett kunskapsseminarium på Zoom, temat är ”En rasistisk arbetsmarknad och diskriminering på grund av hudfärg”. Kitimbwa Sabuni, projektledare för Vidga normen hos Länsstyrelsen i Stockholm håller en intressant föreläsning och det finns som vanligt utrymme för dialog och frågor.

Sedan 2014 har Länsstyrelsen i Stockholm tillsammans med andra aktörer i länet drivit initiativet ”Vidga normen”, för att öka medvetenheten om strukturell diskriminering på grund av hudfärg. Sverige har på relativt kort tid blivit ett av Europas mest multietniska länder. Ofta är vår självbild att vi bor i ett öppet och tolerant land. Samtidigt är vår arbetsmarknad starkt segregerad. De svenskar som inte passar in i normen för hur en ”svensk” ser ut har svårt att få avkastning för en högre utbildning eller att avancera till kvalificerade befattningar.

Från Samordningsförbundets sida ser vi att det finns mycket att göra för att nå en jämlik, inkluderande arbetsmarknad och samordnad rehabilitering. Vi behöver öka vår egen kunskap och medvetenhet om strukturell diskriminering på grund av hudfärg och vi behöver börja prata om frågan som en självklar del av vårt arbete. Vi är därför glada att bjuda in Kitimbwa Sabuni som talare till seminariet.

Anna Lexelius, förbundschef, modererar samtalet.

Varmt välkommen!

Anmäl dig på denna länk: https://magnetevent.se/Event/en-rasistisk-arbetsmarknad-och-diskriminering-pa-grund-av-hudfarg-forelasare-kitimbwa-sabuni-38758/

Konsekvenser av Corona – hur har krisen påverkat samordningsförbundets målgrupper?

Fredagen den 18 september höll vi ett kunskapsseminarium där ”Konsekvenser av Corona – hur har krisen påverkat samordningsförbundets målgrupper?” diskuterades engagerat. Ett hundratal personer i den digitala publiken och fyra talare bidrog till ett engagerat samtal. Vi talade bland annat om den ökande arbetslösheten och vårdskulden som kommit i Corona-krisens spår. Vi pratade också om lärdomar och hur vi fortsatt kan jobba innovativt och ta kliv framåt för välbefinnande och psykisk hälsa? Följande talare deltog i panelsamtalet och svarade på frågor från publiken:

  • Andreas Falk (Arbetsförmedlingen), enhetschef VO SÖK Sydöstra Stockholm
  • Fredrik Lindencrona (Region Stockholm) och Sebastiaan Meijer (KTH) från satsningen Psykisk hälsa och välbefinnande
  • Åsa Sandgren Åkerman (Region Stockholm), projektledare för primärvårdsstrategin/nära vård.
Skip to content