Vi jobbar för att öka upptäckten av våld

I onsdags arrangerade NNS, Nationella nätverket för samordningsförbund och regeringsuppdraget om ökad upptäckt av våld en dagskonferens om våldet och dess effekter.

Anita Kruse och Mari Cedervall som leder och samordnar uppdraget inledde dagen personligt och med stor kompetens. Vi fick träffa forskare som bidrar till att öka kunskapen om våldet. Vi lyssnade också till tjänstepersoner som jobbar för att motverka våldet och för att säkerställa att våldsutsatta får samhällets stöd.

40 samordningsförbund deltar i regeringsuppdraget och tillsammans ställer vi frågor om våld. Samordningsförbundet Östra Södertörn bidrar i arbetet genom MIA Vidare samt genom Ung i Tyresö och SamMA-projektet i Tyresö. Konferensen kommer inom kort att vara tillgänglig att se digitalt.