Vår nya styrelseordförande duckar inte för konflikter

Sedat Dogru brinner för att skapa förändring, lyssnar på svensk pop i bilen och löptränar när han kommer åt. I maj förra året tog han Göteborgsvarvet. I januari övertog han ordförandeskapet i Samordningsförbundet Östra Södertörns styrelse efter Ajda Asgari.

”Jag kommer att arbeta övergripande och bidra till att styra upp och peka ut riktningen för arbetet, snarare än att gå in på detaljnivå. Samordningsförbundet Östra Södertörns kansli är så bra på att förmedla allt de gör på flera sätt”, säger Sedat.

Från detaljhandel till socialförvaltningen

Sedat är i grunden företagare och har ägnat sig åt politik på fritiden i syfte att göra livet enklare och bättre för människor. Sedan maktskiftet 2022 är han heltidspolitiker och leder arbetet i socialnämnden i Haninge kommun. Samordningsförbunden ser han som ett komplement till medlemmarnas verksamhet.

”Vi får mycket för de pengar som Haninge kommun betalar till Samordningsförbundet. Ni bidrar med mycket och tillför mervärden som inte går att få för den summan på annat sätt. Sedan är ni jättebra på att skaffa fram EU-pengar. De senaste två projekten, Lumena och Conecto genererar många miljoner som kommer medborgarna till godo.”

”Konflikter ger energi”

”Jag är snäll, men har du en åsikt jag inte stödjer, då talar jag om det, därför kan jag uppfattas som bestämd. Många är konflikträdda, jag drar mig inte. Jag tycker det är kul och att det ger energi. Men blir det för mycket konflikter tar det i stället energi. Man ska kunna välja sina strider så att man vet att man kan förändra något. Men jag är aldrig mot personer, bara åsikter.”

Som politiker och beslutsfattare pekar Sedat ut riktningen.

”Jag visar riktningen, det här ska vi nå. Sedan är det upp till förvaltningen som ska utföra det, jag detaljstyr inte. Ser jag att det inte funkar, då får vi gå in och göra om. Jag låter er som är professionella göra det ni är bra på”, avslutar Sedat.