Välkommen till oss i Almedalen

Missa oss inte nästa vecka. Den 28 juni mellan 8.30 och 12.00 deltar vi i ett spännande program i Almedalen. Det handlar om Sverige idag, om våra samhällsutmaningar och den politiska visionen. Kom och lyssna till röster från Fryshuset som berättar om att vara ung i dagens Sverige. Du möter också riksdagspolitiker från arbetsmarknads- och socialförsäkringsutskottet.

Två paneler är på plats.

Martina Johansson (C), riksdagens socialförsäkringsutskott
Jessica Rodén (S), riksdagens socialförsäkringsutskott
Jim Svensk Larm (S), riksdagens arbetsmarknadsutskott
Johan Oljeqvist, vd Fryshuset
Unga vuxna från Fryshuset
Fredrik Lundén, ordförande i NNS

Jessica Rodén (S), riksdagens socialförsäkringsutskott
Jim Svensk Larm (S), riksdagens arbetsmarknadsutskott
Lars Lööw, överdirektör Arbetsförmedlingen
Roy Melchert, sektionschef SKR
Håkan Forsberg, generaldirektör ESF
Anna Tengqvist, MSI Malmö universitet
Fredrik Lundén, ordförande NNS

Vi för en dialog om psykisk ohälsa, unga som varken arbetar eller studerar, om långtidsarbetslösheten som ökar i redan utsatta grupper, om arbetskraftsbrist, ekonomisk utsatthet, bristande inkludering, våldsutsatthet, låg tilltro och tillgänglighet till välfärdstjänsterna. Om allt det som är en utveckling och helhet, djupt oroande för samhället, demokratin och tilliten till offentlig välfärd.

Plats: Hörsalen Campus, Almedalen, Visby

Datum: 28 juni

Tid: 8.30-12.00

Arrangörer är NNS (Nationella Nätverket för samordningsförbund) och Samordningsförbundet FinsamGotland.

Varmt välkommen till nedanstående program.