Ted Srigley

Ted Srigley bidrar med flera perspektiv

”Jag älskar processer. Det är lite som när Robban Broberg sjunger ”Målet är ingenting, vägen är allt”, säger Ted Srigley, ny processledare i Lumena och Conecto.

Ted kommer från en teaterfamilj och växte praktiskt taget upp bakom kulisserna. Där väcktes nyfikenhet på dramapedagogik, som så småningom ledde mig till socialpedagogiskt arbete.

”Jag vill vara med och påverka för att utsatta grupper inkluderas i samhället. Oavsett identitet och bakgrund ska alla få chanser. Vi vill nå dolda målgrupper och ge dem stödet de behöver för att nå den öppna arbetsmarknaden.”

Ted har på nära håll sett att samverkan ger bättre resultat för samordningsförbundens målgrupper och tror att forskningen som kopplas till projekten kommer att vara en framgångsfaktor för att utveckla framtidens välfärd.

Teds bakgrund är mångfacetterad med teater, musik, ledarskap och verksamhetsutveckling. Senast kommer han från en roll som Supported Employment-handledare i vårt tidigare ESF-projekt MIA.

”Jag är en lyhörd och konstruktiv person med förmåga att tänka utanför boxen. En styrka är jag har är min egen erfarenhet av att behöva stöd från de offentliga systemen.

Den gången hade jag personer som lyssnade och trodde på mig. Hade de inte gjort det hade jag aldrig klarat mig. Den  livserfarenheten delas av våra deltagare.

Alla har vi en vän, en släkting eller partner som någon gång behövt stöd för att klara sin vardag. För mig är drivkraften en förståelse för att det faktiskt kan vara vem som helst som behöver oss”.

Med stor ödmjukhet inför projektets storlek, komplexitet och utmaningar tar sig Ted an den nya rollen med tillförsikt.

”Vi kan inte ändra det som varit, men vi kan lära oss av erfarenheter. Vi kan inte ändra framtiden, däremot göra saker här och nu som leder till förändring.

Det ska vi göra. Nu gäller det att få med alla på tåget och skapa synergieffekter. Vi behöver införliva en vi-känsla där vi tror på förändring tillsammans.