Bara ett par veckor kvar på 2022 nu

Det har varit ett märkligt år. Vi inledde med covid, sedan kom kriget i Ukraina. Miljökrisen har varit ständigt närvarande. I Almedalen mördades Ing-Marie Wieselgren på öppen gata. Samtidigt som vi höll seminarium om MIA Vidare.

Sen kom hösten och valet och el-krisen och en svår inflation med befarad långtidsarbetslöshet. Minst sagt turbulent och riktigt obehagliga och krisiga tider.

Mitt i allt det här har vi hållit fokus på vårt uppdrag och arbetet vi har åtagit oss.

Vi har genomfört en utvärdering av Resursrådet som leder till ett fantastiskt utvecklingsarbete. Vi har avslutat ESF-projekten SamMA och MIA Vidare och genomfört avslutsaktiviteter för medarbetare, deltagare och styrgrupper.

Vi har erbjudit flera välbesökta seminarier och skrivit slutrapporter. Varje möte har lett oss framåt. Vi fortsätter att kämpa för att göra skillnad i samverkan och för våra målgrupper.

I dagarna fick vi äntligen besked om att vi kan fortsätta att växla upp stödet från förbundet tack vare många sköna miljoner från EU. Dessa medel gör det möjligt att ge stöd för de som drabbas allra hårdast av långtidsarbetslöshet.

Under hösten har vi även fått stärkta möjligheter att påverka samordningsförbundens nationella arbete. Det börjar ge små resultat.

Jag är stolt över att vi klarat av allt under ett år då allt i omvärlden varit snurrigare än någonsin.

Stort tack alla ni som varit med och gjort allt detta möjligt.

Anna Lexelius, förbundschef samordningsförbundet Östra Södertörn